Tortile pentru genti – nu sunt doar un element functional, dar, de asemenea, un element de decor pentru un produs atat de necesar in garderoba femeilor. Pentru gentile create personal, puteti, desigur, gasi un set de torti din piele, plastic, lemn si alte materiale in magazinul din apropiere. Dar, uneori, aceasta parte importanta a produsului este mai usor de confectionat cu propriile sale maini.

Va oferim o modalitate destul de simpla pentru a coase torti pentru genti cusute din panza. Este convenabil prin faptul ca necesita inversare. Este un proces destul de complicat atunci cand esti nevoit sa faci acest lucru la piese inguste si lungi.

Pentru cusut manere avem nevoie de:
–  banda de panza de lungimea si latimea dorita (in cazul nostru, o banda de 30-32 cm lungime si 6,5 cm latime);
–  panza adezeva – dublerin adeziv sau stamba;
–  o banda decorativa de tesatura, se poate lua si curea.

Banda cu exceptia unui rol decorativ, mai indeplineste si functia practica – consolidarea suplimentara a tortilor.
In primul rand, aveti nevoie de a lipe de tesatura materialul adeziv. Apoi, in acelasi timp, pe ambele parti indoim marginile spre centru. Materialele naturale cer ceva timp pentru lucrul cu ele, deci faceti totul usor si incet.
Vedeti in fotografiile de mai jos cum ar trebui sa arate procesul. Acest lucru va fi partea frontala a manerului, marginile tesaturii vor fi acoperite mai apoi cu panglica decorativa.

Acum puteti selecta una dintre optiunile de actiuni suplimentare: coaseti la inceput liniile de-a lungul marginilor manerelor, iar apoi coaseti panglica pe centru, sau invers. Asta cum este mai convenabil pentru fiecare.
In exemplul prezentata de noi ordinea este: cusaturile pe margine, apoi coaserea panglicii decorative pe ambele margini in centru.
Manerul este deja in forma finita de latimea aproximativ 3 cm.

Accentuam: cel mai mare avantaj al acestei metode de croitorie – toarta nu trebuie intoarsa pe dos! Oricine care a lucrat vreodata in viata asa model va intelege avantajul.

Avem un maner drept pentru geanta, fara nervi la un proces de inversare. Pe portiunea frontala este cusut un element decorativ suplimentar cu afine, pe partea din spate – mai multe randuri de cusaturi. Modalitatea si ordinea de lucru in imaginile de mai jos. Simplu, rapid, unic si usor!

Mai cititi si despre:

Cum facem o geanta alba cu ornament;

Cum facem un clutch classic?;

Lectii de broderie: Cum coasem o pernuta?