Broderia – este o parte a culturii noastre, patrimoniul nostru cultural, este arta decorativa.
Si nu se poate atarna fata de acesta artaindiferent, de simplificatsi minimalizat importanta nelimitat. Vom aprecia broderia asa cum se cuvine, vom studia cum se brodeaza ca orice alta meserie. Asa cum invata muzicienii, artistii, dansatorii, pictorii. Sa primim observatii ca in cazul notelor false sau spatele curbat, sa depunem eforturi pentru a dezvolta abilitati, aratand dorinta, vointa, perseverenta.

Deci, pentru o broderie adevarata: invatam de la cele mai bune exemple, tindem spre cei mai buni si talentati!

Astazi voi scrie o istorie despre o broderie plina de suflet si frumos, care da mult sens unei lucrari, care va infrumuseta viata si caminul unei persoane, pasionate de bdoderii cu amintiri de neuitat, pe care le-a adunat studiind subiectul si viata personajului din lucrare, astfel, acolo pe perete nu mai atarna doar o broderie, o simpla pictura cu acul, este cineva apropiat, o istorie de viata!

Cuiva i-a placut mult un tablou, a cautat mult pana a gasit un kit cu aceasta imagine si desi era foarte scump totusi l-a cumparat, socotind ca este o investitie pe termen lung si atunci merita. Dar, nu a avut timp sa se apuce de cusut imediat si a tot studiat imaginea din desen, a studiat-o zile in sir, apoi a inceput sa caute informatii despre acesta doamna – o zeita, subtila si romantica, plina de dragoste si mister.

Fiind pasionata de trecut, s-a adncit in cautarea istoriei desenului,a ramas pasionata si plina de dragoste de lumea artistului. Aceasta lume in care multora le-ar placea sa traiasca: sa intampini oaspeti pentru micul dejun, ceaiuri, sa mergi seara in vizite si toata ziua sa brodezi!

Ce s-a aflat despre pictura?  Doamna a fost  pictata de John William Waterhouse (nascut in January and April 1849 –  10 February 1917). El s-a nascut la Roma, apoi a trait si a murit la Londra, a fost casatorit cu o artista. Au avut doi copii, Wikipedia spune ca aceasta casaorie a fost fericita. O poveste de viata obisnuita.

Apoi, intr-o lunga perioada de timp a cautat povestea picturii. Din diferite surse a aflat informatii satisfacatoare despre povestea vietii Doamnei cu suflet de trandafir! Sufletul trandafirului a fost pictata in 1908. Astazi, pictura se afla intr-o colectie privata.

Dar mai presus de toate a fost interesata de eroina picturii. Ea a trait in realitate. Numele ei a fost Beatrice Ethel Hackman, nascuta in 1889 in Harrow, Midleseks in familia brutarulului Charles Hackman. Exista in lista recensanntului din 1911, 21 ani, ocupatie – model. A avut o sora, Daisy, la fel – model actrita. Beatrice s-a casatorit cu Robert Gibbs, si au avut un fiu, Robert in 1914.

O foarte scurta istorie de viata a unei doamne: pentru a intelege ca este nu doar o imagine, este o femeie care a trait, cantat, desenat, cules flori, iar acum tine de urat in livingul cuiva!