Toate publicatiile despre broderie si alte lucrari manuale imi capteaza interesul instantaneu, le urmaresc intodeauna cu mare interes. Nu ma satur sa admir ingeniozitatea si talentul oamenilor, care apartin diferitor popoare si culturi, dar care intotdeauna vin ceva nou, cand se parea ca nu mai exista nimic de spus sau inventat.

O astel de contributie a adus pe piata talentelor si activitatea designerului Teresa Lim. Teresa combina simultan doua ocupatii preferate: calatoria si broderia.

Teresa a absolvit Colegiul de Arte Lasalle  cu specialitatea in Design vestimentar si textile. Filozofia ei de design personal este de a fuziona trei dintre interesele ei: Ilustratii, broderia si modelul designului de suprafata. Modele ei cauta sa estompeze liniile si granitele intre a fi un ilustrator si designer de textile. Ea se inspira din carti si personaje, pe care le intalneste in viata de zi cu zi.

La varsta de 24, ea si-a prezentat lucrarile sale in expozitii si spectacole de moda din Singapore, Hong Kong, Bangkok si in Japonia. Pana in prezent, ea a lucrat cu clienti internationali, cum ar fi H & M, Swarovski si Gucci. Culoarea ei preferata este verde (asa ca mananca legume doar verzi) si ii place mult sa calatoareasca.

Oriunde ar merge Teresa, ea are nevoie de timp pentru a crea un suvenir brodat cu imaginea unui peisaj sau un reper al locului vizitat. Astazi, proiectanta are mici suveniruri din locuri, cum ar fi Vietnam, Tokio, Praga, Germania, Anglia, Paris etc.

“Am inceput un proiect numit «Sew Wanderlust» (“Pasiunea calatoriei Brodate”) la sfarsitul anului 2014, dupa ce mi-am dat seama ca, gratie tehnologiei moderne, fotografia a devenit un exercitiu destul de simplu, – spune Teresa. – As dori sa primesc din calatoriile mele cu mult mai mult decat doar o fotografie – pentru a aduce acasa o bucata din locul vizitat. Cand termin procesul de brodat, imi dau seama ca stiu cu adevarat locul din care am venit, si asta imi da un sentiment de mare satisfactie pe care cred ca fotografia nu il poate da”.

Va propun sa vedeti o GALERIE cu lucrarile designerului. Unele locuri pot fi recunoscute imediat, poate ca cineva a fost deja acolo, dar unele mai putin cunoscute de turisti. Cu toate acestea, fiecare lucrare arata foarte emotionant in acest design original.