Azi urmam cursul de broderie cu alta tehnica de cusut: cusatura neteda cu puncte numarate.

Cusatura neteda cu puncte numarate se numeste astfel deoarece chiar are o suprafata neteda si desi se aseamana cu punctele pline plate, punctele de umplutira si altele, tehnica acestei cusaturi este totusi destul de diferita. In aceasta tehnica suprafata de cusaturi numarate are elemente individuale, iar acest lucru va permite sa introduceti fire de diferite culori. Am observat, ca acesta tehnica este des folosita la broderia pe haine, obiecte vestimentare, ii.

La coaserea suprafetei cu aceasta tehnica de numarare a firului de lucru, face o cusatura, se intoarce la inceputul broderiei, iar cusatura urmatoare este plasata cu un singur fir de tesatura mai sus sau mai jos de cusatura pusa anterior. Cusaturile pot fi cusute pe orizontala, ramanand egale in lungime (cum vedeti in imaginile de mai jos), sau crescand sau micsorandu-se in lungime, in functie de ornamentul cusut.

Cand coaseti cu o cusatura cu puncte numarate desenul trebuie sa fie la fel pe fata si pe verso a materialului.

In acelasi mod se pot efectua si cusaturi verticale. In plus, cusaturile pot fi aranjate si in diagonala inclinate unul spre celalalt  in forma spicului. Benzi inguste de cusaturi oblice sunt de obicei folosite pentru limitarea desenului de baaă (la fel, vedeti in imaginile de mai jos).

Cusatura neteda cu puncte numarate este foarte rar folosita in broderie de una singura, cel mai des este folosita in combinatie cu alte cusaturi.