Acest articol este pentru toti iubitorii de cusut. La un moment dat orice mester se trezeste cu peretii impodobiti, o ladita plina cu goblene, care asteapta a fi dusa la atelier, prietenilor li s-a cadonat tot ce s-a putut, copii cand aud de un nou proiect striga: – iarasi?!

Dar ce este de facut, cand linistea sufleteasca ti-o gasesti numai impungand cu acul intr-o bucata de panza, cand dupa cateva cusaturi nervoase de inceput, treptat apare linistea si pacea si totul in jur este mai frumos, mai bine? Pentru astfel de situatii exista solutia: coasem, nu ne lasam de bucuria sufletului – broderia, dar facem altceva in loc de tablouri. Facem ceva, ce prinde bine in orice casa, este original, deosebit si va purta la fel caldura mainilor voastre in ea. Despre astfel de lucruri vrem sa scriem, despre cateva idei, care v-ar placea poate sa le puteti in aplicare. Azi vom scrie despre pernuta decorativa: cum o coasem.

Sunt multe companii, producatoare de kituri, care au inteles bine aceasta situatie si au pus in aplicare productia de seturi de acest gen. Una din aceste companii este Artgoblen (Luca’s) Chisinau, care are in vanzare seturi de cusut pernute, foarte frumoase, delicate si nemaiintalnite la alte companii. Un fel de pernute: fata – dim. 40x40cm, in set intra pinza cu desenul imprimat pe ea, acul, ata(acril), se brodeaza in jumatate de cruce, spatele un material moale ca de catifea de o singura culoare, prelucrat la margini cu mouline, puteti vedea aici galeria:

Alta galerie cu seturi pentru cusut pernute o puteti vedea aici!  Veti gasi seturi cu ornamente diferite, dimensiuni, culori, tipuri de materiale diferite. Este imposibil sa nu gasiti ceva pe gustul vostru! La ceasi tema puteti studia:

Lectii de broderie: perna decorativa

Lectii de broderie: cum facem franjuri la pernute

Maine revenim cu detalii despre cum se coase si se decoreaza o pernuta.