M-am obisnuit sa studiez toate tipurile de arta manuala din alte tari. Este captivant sa vezi cat de multa maiestrie, indemanare, talent, imaginatie…, lista ar putea urma la nesfarsit, exista in lume. De fiecare data nu m-am putut abtine sa nu impartasesc cu voi aceste descoperiri.

O fac si acum, sper sa va faca si voua placere vizionarea acestor minunatii, facute de mana omului in indepartatul Vietnam!

Vietnam – o tara uimitoare. Nu pot sa nu impartasesc cu voi ceea ce am vazut in calatoria mea virtuala. Bine, corect ar fi sa spun – o mica parte.

Trebuie sa spun ca oamenii din Vietnam sunt destul de iscusiti si muncitori. Adesea, in turul meu virtual, am vazut fete si femei care ceva brodeaza, coase. Si toate aceste activitati asa, printre altele, desigur. Barbati cu acul in mana nu se vad, dar in schimb sunt foarte buni mesteri la facut cutii lacuite, care in Vietnam sunt foarte pretuite.

Pictate manual cu motive ale vietii rurale simple, acoperite cu multe straturi de lac.

Si multeeeeeee lucrari cu sidef. Genti de mana si klatch!  Sidef de jur imprejur!

Priviti si fotografia cu linguri, ce frumusete am gasit!

Podoabe cu margelute – nu se poate fara ele?

Si acum, cel mai uimitor lucru, pe care l-am vazut si clar ca este legat de pasiunea mea, pasiunea voastra – broderia!

Picturile incredibil de frumoase, brodate pe o matase intr-atat de subtire caci se prevede prin ea. Cadrele in care sunt asamblate – sunt, de asemenea ceva extraordinar! Acestea sunt adevarate sculpturi in lemn! Subtire, lucrare filigran.

Ce culori! Ce transfer exact al picturii!

Si prin matase, prin broderia stravezie poti vedea ce este dupa ea.

Nu-mi inchipui cum poti coase aceste portrete!

Atasez si cateva poze cu unele detalii. Dimensiunea lor este marita atat de mult incat sunt vizibile gaurile din tesatura. Clar ca in broderie ele nu sunt vizibile.

Uimitori maiestri, lucrari exceptionale! Vizionare placuta a intregei galetii AICI!