Ca majoritatea persoanelor care citesc acest articol si eu sunt foarte pasionata de broderie, mai ales cruce. Ati vazut semnul asta 24/24, ceea ce inseamna 24 de ore din 24, daca in viata nu asi mai avea si alte nevoi cred ca 24/24 asi coase. Glumeam, desigur, dar voi?

Insa dupa un timp apare o intrebare grava – cum sa folosesc lucrurile rezultate din multi ani de broderie? Tablouri – plini peretii, fete de masa, servetele, prosoape – plin dulapul, perne … Dar ce altceva?

Raspunsurile la această intrebare le-am adunat cativa ani. Vedeti aici – COLECTIA cu modele inedite:

– mobilierul (desigur, atitudinea fata de acest tip de mobila trebuie sa fie un pic mai atenta decat  fata de orice mobila);

– alte articole de uz casnic si mobilier (cutii, ceasuri, albume, rame foto, huse, semne de carte);

– articole pentru bucatarie (sorturi, vesela, etc.); aceasta este, probabil zona cea mai fertila pentru aplicarea broderiei;

– mbracamintea; alte elemente ale garderobei (tot felul de accesorii, chiar si pantofi!);

– decoratiuni; jucarii si cutii de ambalare.

Atunci cand am ales fotografiile pentru acest articol, lasand unele si altele aruncand, m-am gandit cum sa fac ca broderia, la crearea careea s-a petrecut o gramada de timp, se fie stilata si eleganta, am aplicat cateva reguli:

Principalul – simtul proportiei. O perna brodata pe canapea, langa peretele pe care atarna un tablou brodat – prea mult, chiar daca totul este perfect proiectat intr-un singur stil. Echilibrul – domina un singur lucru: fie broderia (atunci nimic altceva din fundal nu atrage atentia ), sau o alta piesa de mobilier / dulap (atunci broderia  – accent mic, fara sa bata la ochi, cu stil…).
Armonia – desenul, culorile si dimensiunile broderiei ar trebui sa se potriveasca voua si ambiantei.

Voi fi bucuroasa sa stiu daca publicarea este interesanta si utila iubitorilor in ale broderiei. Ar fi placut sa adaugati si lucrarile voastre inedite la comentarii, sa impartasiti ce alta utilizare ati gasit voi pentru cusut.