Nu mi-am putut inchipui nicodata, ca papusile din carpe (sau papusele textile) pot arata astfel!

Dupa putina zgandareala in pamant, stau azi linistita, nu deranjez pe nimeni, imi repar  … nu, nimic deosebit, desigur, sistemul meu nervos!

Navigam pe internet in cautare de inspiratie si dintr-o data – soc! Inainte de a privi luati loc pe scaunele! Acestea sunt papuse textile!

Ei bine, nu mi-a venit sa cred ochilor mei! Eu care n-am a

vut in copilarie nici o papusa, decat un stiulete de porumb imvelit in baticul mamei. 🙂
Am privit pana la capat, apoi m-am intors la inceput, am examinat…. Într-adevar, sunt papusi textile!

Ma gandesc cum este posibil acest lucru! Aceste minunatii de papusi sunt vii, se uita la tine!

Numai atunci cand mi-am restabilit respiratia, cu siguranta am observat cate o cusatura pe picioare si brate, dar foarte delicate!

Creatoarea lor, Teresa Terri Churcher – o artista profesionist, care locuieste in Bournemouth, Marea Britanie. Se ocupa de fabricarea papusilor din anul 1966.

Toate papusile, hainele si accesoriile sunt facute de catre Teresa manual. La crearea unei papusi Teresa lucreaza aproximativ cinci saptamani. Acestea sunt cusute din bumbac natural, parul – este din lana sau mohair (pentru papusile negre). Fetele sunt colorate, iar ochii si gura – daca am inteles corect, sunt aplicate niste bucati mici de plastic si pictate de artista. Pentru a fixa intr-o pozitie anume picioarele, manele sii degetele doamna foloseste jante speciale. Papusile difera atat ca ​​marime, dar si prin diferite perioade de timp. Va las pe voi sa le descoperiti!

M-am indragostit de munca acetsei artiste! Teresa Terri Churcher – noul meu idol! Toate papusile pot fi comandate si vazute pe site oficial al artistei.

Multumim tuturor celor care se uită și sa bucurat cu mine!