Am hotarat sa mai diversificam tematica de pe site si din cand in cand vom veni cu lectii de confectionare a unor lucruri handmade. Poate va vor fi de folos: unele v-au placut, dar nu va puteti permite sa le cumparati, altele nu le gasiti dupa placul vostru… Motive pot fi multe, pentru a va apuca de munca. Intr-un ceas bun!

1.De mult timp ati vrut un clutch frumos, dar, cele din vanzare ori erau prea scumpe, ori nu dupa placul vostru? Acum se rezolva, gasiti aici informatie precisa si detaliata despre cum sa va faceti primul vostru clutch.

Materialele necesare:
Fire albe si negre; carlig №1,3; tesatura pentru captuseala 25 * 70cm + 10*12 cm pentru partile laterale; suport din plastic; buton magnetic; lant de 1m; margele 15 g negre si 5 g mari transparente.

2.Dupa schema de mai jos se croseteaza un dreptunghi de 34 * 24 cm, se prelucreaza de jur imprejur cu  “Pas de rac”, sau cu orice alt tip de punct cunoasteti.

3.Stofa(satin-crep sau orice alt tip de stofa potrivit) de 25 * 70 cm se impatureste in doua, se obtine un dreptunghi transformat de marimea crosetata, se cos cele 2 parti laterale, astfel incat obtineti un buzunar.

4. Plasticul se taie intr-un dreptunghi de dimensiunea crosetata si se pune in buzunarul de captuseala.

5.Introduceti o jumatate din butonul magnetic asa fel ca sa nu se vada pe partea cealalta piciorusele lui (asa este bine, ca el sa nu se intrevada prin materialul crosetat).

6.Crosetati partile laterale. Coaseti la ele captuseala(optional). Apoi le coaseti la clutch.

7.Partea crosetata se impreuneaza si se coase impreuna cu captuseala. Buzunarul nu se coase ci se sutureaza cu ace (vedeti foto de mai jos). Introduceti partea a doua a butonului magnetic pe partea din fata, fixand locul prin masurare cu partea superioara, unde este fixata o parte din buton. Dupa aia coaseti si partea din fata cu captuseala cu o cusatura ascunsa.

8. Coaseti lantul. Pentru a face cusatura ascunsa prindeti cu atentie lantul de bucla din spate. Clutch-ul este gata.

9.Insa intotdeauna exista loc si pentru mai bun! Puteti sa va folositi de ideia din poza(in jurul conturului negru sunt cusute margelute negre si transparente mari pe gaurile partii din fata), dar puteti introduce noi idei de decor.

Citit aici si despre – Cum facem o geanta alba cu ornament!