Fiecare dintre noi a auzit macar odata despre “cristalele Swarovski”. Toata lumea stie ca acesta este un brand cu renume mondial. Stie ca cristalele sunt irezistibile, au un luciu magic perfect, setul perfect de fatete care creeaza un joc minunat de lumini. Dar au aparut multe intrebari la care eram curiosi sa stim raspunsurile.

Ce sunt cristalele Swarovski, de unde sunt, cum au aparut?

De ce cristalele sunt ata de transparente, de ce stralucesc astfel, de ce sunt atat de scumpe, cum sa le distingi de produsele contrafacute, de ce acest brand a devenit cunoscut pe plan international si cine este Swarovski?

Dupa multe studii si multe articole citite despre biografia lui Swarovski, informatii culese din diferite surse, in cele din urma, ne-am format o imagine mai completa. Imparasim cu toti cei interesati de acesta tema informatia culeasa.

Cine este Swarovski si prin ce a devenit renumit?

Daniel Swarovski (1862-1956) s-a nascut in partea de nord a muntelui de Boemia, locul de origine a celebrei sticle de Boemia.

Ca la multi altii , nascuti in Bohemia, tatallui Daniel avea un atelier de sticla care n-avea un profit prea mare. Din sticla acestea faceau bijuterii de sticla si alte accesorii. Daniel a lucrat timp mai multi ani in afacerea familiei. In timpul liber el canta la vioara si visa sa devina un violonist celebru. Dar viata in satul din Boemia era plictisitoare, atunci a hotarat sa plece la Paris pentru a obtine o educatie serioasa in doemniul ingineriei.

Dupa terminarea studiilor si vizitarea expozitiei Mondiale de electrotehnica, tanarului inginer i-a venit ideea de a folosi curentul electric pentru slefuirea sticlei.

In 1981 Daniel Swarovski a inventat prima masina electrica din lume de slefuire pentru prelucrarea in vrac a cristalului.

In 1892, el a primit primul brevet pentru inventia sa – o masina de prelucrare a cristalului cu o precizie fara precedent.

In 1985 Swarovski s-a mutat in Austria si, in satul tirolez Wattens infiinteaza prima fabrica de producere a cristalului, carea imita pietrele pretioase. Anul 1895 – este anul infiintarii companiei Swarovski.

In 1911, Swarovski cu fiii lui Wilhelm, Friedrich Alfred, a fost capabili sa obtina combinatia optima de amestecuri pentru fierberea cristalului de o transparenta iesita din comun, care nu se detiora la slefuire. In noua structura erau inclus sifon, potasiu, nisip de cuart, amestecate intr-o anumita proportie. Nimeni pana atunci nu a mai facut ceva de genul asta. Aceasta parte a procesului este pana in prezent  secretul companiei si se pastreaza in deplina confidentialitate.

Iata de ce cristalele Swarovski au o astfel de stralucire magica. Nu este doar metoda unica brevetata de taiere cu precizia unica, dar si partea componenta secreta a cristalelor in sine.

Cristale Swarovski stralucesc ca diamantele reale. Dar, Swarovski niciodata nu a ascuns faptul imitatiei, pentru ca el era convins de adevarata frumusete a cristalelor originale. De la inceputul activitatii, fondatorul companiei, a afirmat despre cristale, ca sunt doar imitatii a pietrelor pretioase.

De peste 100 de ani, compania Swarovski – un brand global cu produse de cea mai buna calitate.

In istoria cristalelor a lasat un semn nu doar Daniel Swarovski si fiii sai. Nepotul lui Daniel – Manfred Swarovski, in mijlocul anilor 1950 a creat o tehnologie de producere a cristalelor multi-colorate, care sunt in voga si azi.

Astazi gama de produse este foarte mare. De la bijuterii, cristale si pietre la componente de interior la luciu pentru materiale si tatuaje …

Sunt deosebite, de asemenea, figurinele de cristal, colectia lor poate fi vazuta pe site-ul oficial. Puteti vedea fiecare model in parte care se roteste si au fetele pline de stralucire.

Linie noua pentru productia de figurine de cristal a fost deschisa de companie in 1976. Exista chiar si un club de colectionari, din aproximativ o jumatate de milion de oameni din intreaga lume. In anul 1995, la o suta de ani de la infiintare in Innsbruck a fost deschis muzeul Swarovski. Acesta este situat intr-o pestera. Intrarea este decorata foarte original.

Ranane o ultima intrebare. Cum putem distinge un cristal original de unul fals?

Aceste informatii le-am gasit pe site-urile dealerilor autorizati.

1. “Autenticitatea cristalelor produse sub numele de marca STRASS®, este garantata prin logo STRASS® gravat cu laser, efectuat pe fiecare cristal (cu exceptia cristalelor de dimensiuni mai mici de 12mm si culoarea Jet)”.

 Culoare Jet – o culoare negru profunda, fara refractia luminii in cristal. Aceasta gravura poate fi vazuta doar la microscop, sau sub o lupa puternica.

 2. Puteti verifica autenticitatea cristalelor prin ambalajul original.

“Ambalajul cristalelor Swarovski are mai multe grade de protectie: coduri de bare, logo CRYSTALLIZED aplicat print-o folie de argint forjat pe ambele parti ale ambalajului, logo-ul cristalizat imprimate cu un  gri palid ca un filigran pe toata suptafata ambalajului, banda de exceptie pentru deschiderea usoara a pachetelor, banda adeziva in interiorul ambalajului pentru depozitare usoara, in interiorul ambalajului cristalele sunt ambalate intr-o bucata de hartie de matase subtire pentru o pastrare mai buna”.

Dar aceasta optiune este potrivita pentru angrosisti ​​care cumpara in vrac.

3. Si ultimul, cel mai important, in opinia noastra.

“Va rugam sa retineti ca societatea Swarovski, spre deosebire de produsele finite, nu ofera certificate pentru componente (de exemplu, strasuri). Garantia de originalitate sunt ambalajele din fabrica (care contin mai multe niveluri de protectie), si contrastul vizual pentru pietrele Swarovski, deoarece este foarte simplu de a face distinctie intre cristalele Swarovski originale si cele chineze sau cehe”.

Principala distinctie de un fals – contrastul vizual. Acelasi luciul magic,fatetele perfecte, care creeaza un joc minunat de lumini.

Pentru doritorii de a incerca lucrul cu astfel de cristale aveti aici o GALERIE de icoane, lucrate cu cristale Swarovski, care se pot comanda.