Deseori am fost intrebati de ce nu promovam si kituri imprimate, deoarece ele sunt mult mai simplu de cusut. Multe persoane iubitoare de cusut si admiratoare ale kiturilor promovate de noi, pe care le puteti vedea AICI  in albume dupa tematica, ne cer cu insistenta sa producem si kituri imprimate, deoarece asa stiu ele sa coase mai bine.

Vrem sa raspundem pe larg in acest articol la toate aceste intrebari pentru ca, pe viitor celor interesati de acest subiect sa li se poata oferi doar link-ul cu raspunsul complet.

Broderia, goblenul, ce o fi, imprimat pe panza, este cu siguranta in unele privinte mai usor de cusut, dar este o broderie foarte saraca in comparatie cu una cusuta dupa schema. Le recomandam tuturor faniilor broderiilor imprimate sa coase acelas model in ambele tehnici: unul imprimat si unul dupa schema, apoi sa compara rezultatele.  In plus, este gresita impresia, ca broderiile imprimate sunt mai usor de cusut si afecreaza mai putin vederea. La coaserea broderiilor imprimate ochiul este suprasolicitat sa deosebeasca nuantele de culori alaturate pe desen. Pentru protectia ochilor cititi informatii utile AICI.

Panza Canvas, folosita pentru broderiile imprimate este, de obicei, destul de rara. Acest lucru se datoreaza faptului, ca vopseaua este mai greu de transpus cu exactitate pe ochiurile panzei, mai ales in zona de contur a ochiurilor, unde trebuie sa dea o imagine clara despre culoarea atei de cusut. In consecinta pe o panza cu ochiurile mari, claritatea imaginii va fi destul de redusa. Imaginea pare foarte granulata si va arata frumos, doar in doua cazuri: cand tabloul contine un minim de  elemente mici sau privita doar de la distanta.

Numarul de culori care pot fi utilizate in broderia imprimata este la fel foarte limitat. Aproximativ 20 de nuante, 30 de nuante este deja limita posibilului. Totul este din cauza imposibilitatii de a folosi o varietate mai mare de nuante de culori la imprimarea pe panza a schemei. In cazul culorilor luminoase, care pot fi usor imprimate pe panza si conturul lor este usor si perfect de inteles, ca exista verde si galben, albastru si negru, in principiu, se poate vedea diferenta dintre rosu si roz,imprimarea pe panza a 5-7 nuante de aceiasi culoare este aproape imposibila. In timp ce tehnica de lucru dupa schema permite utilizarea oricarui numar de nuante de aceiasi culoare. De exemplu, in imaginea Peisaj de iarna prezentat in fotografia de mai jos sunt peste 25 de nuante de albastru, si nu ne putem imagina cum s-ar putea transfera in mod adecvat aceasta imagine pe panza fara a pastra acest numar de nuante. Fara discutii ar fi un cu totul alt desen, decat cel dorit de noi o broderie mult mai saraca. Deci, nu este nevoie sa axati pe broderiile imprimate!

Desigur, broderiile imprimate au dreptul lor de a exista, si deloc nu vrem sa spunem, ca in aceasta tehnica nu se poate coase o imagine frumoasa. Dar in cazul in care doriti sa coaseti o broderie dupa o pictura celebra, vreti sa transferati bogatia paletei si sa redati talentul pictorului cu mai multa exactitate, o puteti face doar prin tehnica broderiei dupa schema.

Aceasta tehnica este pentru cei care doresc cu un ac si ata sa creeze o capodopera, ce ar transmite toata bogatia si diversitatea tranzitiei de la o nuanta la alta. Plauzibilitatea adevarata si expresivitatea picturii brodate ar minuna si ar trezi intrebarea. Este brodat, nu pictat? Precis v-ati intreba si voi: oare chiar eu am făcut-o?