Informatii despre istoria lor, modul de coasere, semnificatia acestui tip de broderii unice Quaker  Tehnici de broderie: broderia unica – Quaker (I)

Quaker Ball – este o minge de carpa, cusuta in cruce in stilul deosebit Quaker Embroidery. Ideea de a folosi motivele vechi de broderie in stilul Quaker intr-un design atat de neobisnuit apartine companiei Amaryllis Artworks, care a lansat o brosura cu instructiuni pentru broderia si montajul mingei Quaker in trei dimensiuni diferite. In plus, motivele pentru toate cele trei mingi sunt exact la fel – dimensiunea lor variaza datorita tesaturilor folosite la broderie. Deci, mingea mare este brodata pe panza de in “28-count Cashel”, cea medie – pe panza  de in “32-count” si cea mica – pe panza de in “40-count Newcastle”. In ceea ce priveste firele, autorii propun sa fie utilizate firele de matase vopsite manual de la companiile Caron Waterlilies si Weeks Dye Works.

Fiecare minge este compusa din 8 hexagoane, 6 octogoane si 12 patrate.

Materialele foloste in setul original:
Mingea mare (19, 5 ” sau 49.53 cm).
Panza de in “28-count Cashel”: 26 x 51 cm alba pentru octagoane; 33 x 46 cm verde masliniu inchis pentru hexagoane; 13 x 36 cm albastra pentru patrate.
Mouline: Caron Waterlilies (culori: Pesto si Olive Grove / 2).
Mingea medie (17 ‘sau 43.18 cm).
Panza de in “32-count”, 34 x 89 cm
Mouline: Weeks Dye Works (culoori: Palomino/3, Molasses, Twilight, Mulberry, Brick/2, Peacoat, Juniper/2, Moss si Sweet Potato).
Mingea mica (14 “sau 35.56 cm).
Panza de in “40-count Newcastle”: 34 x 69 cm.
Molyneux. Caron Waterlilies (culoare: Chili / 3).

O baza excelenta pentru creativitate

Important la Quaker Ball – este in primul rand designul. Deoarece este creat dintr-o varietate de motive din broderia Quaker, la dorinta se pot schimba schemele din setul original si inlocuite cu orice alte motive din bogatul arsenal al broderiei “Quaker”. Sau puteti crea un ansamblu total diferit de ornamentele Quaker-stil. Imoprtant este ca acestea sa se potriveasca la marimea si sa se combine bine intre ele. Culoarea si textura materialelor (tesatura si mouline) pot fi, de asemenea, variate, in functie de preferintele voastre. procedand astfel, oricine isi poate crea propria sa minge unica… Cu toate acestea, in cazul in care prea va indepartati de original, in locul unui “Quaker ball” veti obtine doar o minge frumoasa, un puzzle… Ei si, minunat! Quaker ball cu siguranta va fi o reflectare luminoasa a personalitatii voastre creatoare!

Va prezint si o colectie de QUAKER BALL!