De cate foarfece are nevoie o persoana obisnuita? Ei bine, ati presupus corect, o pereche de foarfece este suficienta pentru nevoile de zi cu zi. Dar pentru iubitorii de cusut un foarfece este absolut insuficient, toti si-ar dori sa aiba patru sau chiar cinci perechi de foarfece. Patru perechi de foarfece pentru broderie??? Cu toate acestea, e adevarat, daca te apropii din perspectiva pedantismului din Europa de Vest. Judecati si voi!

In primul rand, o pereche de foarfece pentru taierea panzei. Opereche speciala? Da! In mod ideal, ar fi bine sa fie foarsa le poti folosi si drept fece pentru croitorie. Ele au lama directa si destul de lunga. Pentru ce? Pentru a taia tesatura direct pe masa.

In al doilea rand, foarfece  pentru ate. Aceste foarfece, ideal, ar trebui sa fie doar pentru taiat fire, in plus, sa tina locul de carlig, pentru a putea anina cusatura si a o descoase la nevoie. Prin urmare, lamele trebuie sa fie lungi si subtiri, convergente intr-un un unghi foarte ascutit la varf. Aceste foarfece speciale pentru lucru manual mai sunt numite si “starci” din cauza formei lor asemanatoare. In principiu, foarfecele-starci pot fi inlocuite cu foarfece de unghii conventionale sau de papetarie (dar foarte ascutite). Mai exista un alt schimb pentru astfel de foarfece, obiect care taie foarte bine. Este vorba despre cutterul din echipamentul unui pescar, daca aveti pe cineva cu aceasta indeletnicire in familie si este dispus sa imparta cu voi instrumentul.

In al treilea rand, foarfecele pentru fire metalice. Nu este de dorit de a strica o pereche buna de foarfece, prin urmare, avem nevoie de o pereche de foarfece de care nu va este jale, deoarece firele metalice se taie greu.

In al patrulea rand o pereche de foarfece de schimb. Ar fi bine sa fie  o pereche de foarfece mai mult sau mai putin universale.

Este firesc ca toate foarfecele trebuie sa fie bine ascutite.

Ati cusut si v-ati descurcat cu o singura pereche? Intr-adevar, se poate coase broderie si cu o pereche de foarfece. Dar nu este o obligatie, este un hobby. Chiar credeti ca ati fi singura persoana, care are un hobby si multe instrumeste, despre care nici nu stie la ce folosesc? Acum aveti un avantaj – stiti pentru ce aveti nevoie de patru perechi de foarfece si cumsa le utilizati cat mai cu folos!

Mai cititi:

“Starc” – foarfece de epoca pentru lucru manual

Instrumente ”antice” pentru lucru manual