Broderia biskornu – ce este si cu ce se mananca?

Sincer sa va zic, cand am auzit prima data acest cuvant, am ramas intrigata, ma gindeam ce o fi insemnand acest cuvant, care nu-mi spune nimic si pare tare misterios. Apoi am inteles ca sunt niste pernute brodate. Am incercat sa caut duferite desene pentru ele – am dat de asa o multitudine de tipuri, forme si desene, ca pana de curand mi-a fost foarte greu sa aleg unul.

Fiind o fire minutioasa si hotarata am studiat problema stiintific. Iata ce zice Wikipedia despre Biscornu (bee-ss-corn-uh): este o pernuta mica din 8 detalii ornamentate cu broderii, de obicei, realizate pe panza alba Aida, sau in. Se cos ambele parti ale pernutei, mijlocul este decorat cu un nasture, margelute, inimioara, ciucuri pentru a da o mica depresiune pe partea de sus si a decora biscornu. Dimensiunile lor sunt de masura pentru a incapea intr-o palma. Denumirea lui este un derivat de la adjectivul francez biscornu, adica inclinate, ciudate, neregulate.

Biskornyu – un joc favorit pentru multe mesterite in ale cusutului si m-a fascinat, incat am decis sa fac unul pentru o persoana draga cadou. Cu atat mai mult ca materiile prime erau deja in camara (schite, fire mouline, margele). Priviti ce am facut, este prima mea incercare, sper sa nu ma judecati prea aspru.

Odata cu biscornu am hotarat sa mai fac si o agatatoare pentru foarfecele strarci, care mereu se pierd si nu-i gasesti, cand ai nevoie.

Pentru detalii cu privire la modul de a confectiona un propriu biskornu cu mainile voastre, daca vor fi multi doritori vom face si articolul “master class Biskornu”.