Calatorind prin infinitul spatiu virtual, mi-au blocat privirea niste fotografii, la care era o descriere, precum ca ele sunt brodate. N-am crezut! Erau peisage reale, peisaje cu paduri si lunci, peisage de iarna si peisage cu marea. Ca intotdeauna am cautat mai multe informatii. Am descoperit ca aceste minunatii sunt de fapt fotografiile lucrarilor maestrului in arta broderiei cu masina – Alison Holt.

Alison Holt – originara din Marea Britanie. A absolvit scoala de Arta in 1976. Dar de-a lungul vietii sale, n-a incetat nici o clipa sa-si dezvolte creativitatea. Autoarea nu inceteaza sa admire peisajele tarii sale. Maestra se inspira in mare parte din natura: forma, structura…

“Prin lucrarile sale doresc sa ajung la emotiile spectatorilor…”

Alison Holt a scris o serie de carti educationale despre brodatul la masina de brodat:

“Brodatul cu masina a plantelor si florilor” (2002), “Peisaje brodate” (2002,2006), “Pesaje marine” (2012).

In cartile sale ea ajuta cititorii sa invete cum sa creeze imagini frumoase, paduri folosind diferite combinatii de doua cusaturi simple de masina. Aceste carti ofera de asemenea informatii privind materialele necesare, cum sa compui o imagine dupa o forografie care i-au inspirat, dar si tehnicile de cusaturi de baza.

Alison Holt spune despre lucrarile sale: – Aceste exemple arata cum munca mea a evoluat prin tehnica si subiect.

Pictura cu cusaturi a fost intotdeauna intentia mea primara si adaugarea la pictura a materialului de matase, detaliu care a dat muncii alta dimensiune. In timpul anilor 1990 am creat un numar mare de lucrari, utilizand aceleasi tehnici cu broderia facuta pe panza de matase.

Subiectele au fost in special peisajele, gradinile apoi padurile. Imagini scu scene de iarna, fructe, legume si flori de-a lungul drumului.

Priviti imaginile si spuneti si voi, daca va vine sa credeti ca astea sunt broderii cusute la masina! O superba galerie puteti vedea AICI!