10 conceptii gresite despre brodatul in cruce si goblen.

Oamenii care nu s-au confruntat niciodata cu aceasta ocupatie – brodatul, de multe ori cred ca acest hobby este un exercitiu inutil, ca mesterii in sinea lor din timp in timp in zadar isi fac propriile iluzii despre activitatea aceasta. In acest articol vom incerca sa descriem cele mai importante greseli si erori despre brodatul in cruce si goblen. Pot fi mult mai multe, insa noi am facut o scurta analiza a celor mai des intalnite conceptii. Asteptam si parerile voastre la aceasta tema.
1. Brodatul – hobby exclusiv pentru femei.
De fapt, cele mai multe persoane, pentru care broderia este o activitate importanta si la tema zilei sunt femei, desi deseori este o activitate placuta si pentru multi barbati, care o practiva cu succes. In unele tari din Asia brodatul este obisnuita si traditionala ocupatia masculina.
Pentru copii brodatul este foarte util, el dezvolta abilitatile motorii, imaginatia, copiii invata sa fie perseverenti.
2. Multe persoane cred ca este usor si simplu sa brodezi.
Deci, acest lucru poate fi spus de cineva care nu a cusut niciodata. A invata cum se coase in cruce (goblen) este complet usor, dar nu uitati despre acuratetea si performanta, necesitatea de a monitoriza factorul de calitate si pe fata si pe verso, Tinand cont de aceste lucruri nu mai este la fel de usor cum ar putea parea la prima vedere. Este demn de mentionat faptul ca exista mai multe tipuri de cruci, deci avem la ce acorda atentie.
Principalul lucru nu este doar de a invata cum sa brodezi o cruce (un punct), este important de a afla cum sa-l faci corect.
3. De brodat se pot doar dupa diagrame foarte clare si usoare.
Suntem siguri, ca multi dintre voi sunteti familiarizati cu lectiile de broderie de la orele de munca in scoala, dar nu cred ca ati invatat totul de ce e pnevoie pentru ca sa stiti cum se coase in cruce sau goblen. Este pur si simplu suficient sa va familiarizati cu schemale moderne,doar sa va uitati la ele si totul va deveni clar.
4. Broderia este un hobby care nu prea are influenta asupra persoanelor care o practica.
Aici merita amintit faptul ca aceasta activitate calmeaza foarte bine nervii. Asa cum este descris mai sus, broderia dezvolta imaginatia. La inceput novicele in ale brodatului incearca de a face totul in cadrul schemei, culoarea X la culoarea X, dar in cele din urma mesterul incepe sa potriveasca culorile, pentru a regla schema desenului. Asta e partea creativa a procesului.
5. Cu ajutorul programelor moderne se poate transforma orice imagine intr-o schema de brodat in cruce sau goblen.
Cele mai comunea greseala. Din punct de vedere tehnic, e adevarat dar incercati sa faceti acest lucru si priviti rezultatul. Numarul de culori care trebuie sa fie utilizate in broderie, culorile (parul poate deveni verde, fata violet), iar dimensiunile? Concluzia: acest lucru se poate broda aproximativ in 5 ani, cu exceptia cazului in care nu veti curata si corecta schema.
6. Exista multe bancuri despre broderie, toate sunt de domeniul absurdului.
Unul din ele ar fi: Anunt pe un site de cunostinte – Cos, tricotez, brodez… caut un prost, care ar putea purta toate aceste lucruri.
7. Brodatul este plictisitor.
Viata moderna este foarte plina de evenimente, lucruri importante si mai putin timp pentru noi insine, dar este asa de relaxant sa lasi toate deoparte si doar sa stai si sa brodezi. Totul depinde de cum o faci: in tacere, cu muzica preferata, cu ocarte citita la radio, in fata la un talk-show-ul favorit.
8. Broderia in cruce a unui popor sau altuia este cea mai de pret pe plan international.
Este corect ca fiecare popor isi are tendintele si particularitatile sale, dar acest lucru nu este adevarat. Fiecare isi are locul sau in lume si este pretuit de obicei dupa cum de mult este pus in valoare de catre poporul sau, cat de bine este pastrata traditia si adusa la cunostinta lumii.
9. Broderie – este o activitate foarte scumpa financiar.
Totul in dependenta de seriozitatea voastra fata hobby-ul vostru. Seturile pentru incepatori costa banuti. Dar, pentru o schema frumoasa, diagramele mari, rame, gherghefuri, tesatura si fire de inalta calitate  deja trebuie sa platiti. Dar o imagine mare poate fi cusuta in luni de zile, poate chiar mai mult, daca impartiti costul materialelor la acea perioada, atunci pretul devine unul acceptabil.
10. Multi oameni nu pot intelege de ce de fapt te-ai ocupa cu brodatul?
Exista mai multe optiuni diferite pentru punerea in aplicare a lucrarilor finite: a crea o atmosferă confortabila in apartament / casa, creand un interior original si individual, a face un cadou pentru rude si prieteni, pentru a decora haine, si multe altele. Fiecare poate raspunde la acesta intrebare dupa cat suficienta fantezie are.

Va prezentam mai jos cateva fragmente cusute dupa kiturile companiei Luca’s (Argoblen).
Sa aveti sanatate si spor la facut lucruri frumoase si individuale!